Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
29.04.23
The World's Wife in Londen!

Op 2 mei aanstaande staan we met de kameropera The World’s Wife in The Barbican in Londen! We delen daar het podium met ster-bariton Lucia Lucas.

 

The World’s Wife is gebaseerd op een dichtbundel van Carol Ann Duffy en reflecteert op collectieve, historische en mythologische verhalen, herverteld vanuit een vrouwelijk perspectief. Geïnspireerd door Duffy’s poëzie schreef componist Tom W. Green een kameropera voor zang, strijkkwartet en loop station. De regie is in handen van Jorinde Keesmaat.

 

De Volkskrant schreef nav de Premiere op O. Festival vorig jaar:

 

‘Bariton en natuurkracht Lucia Lucas geeft mooi vorm aan de vrouwelijke woede in The World’s Wife. Ze wordt begeleid door het Ragazze Quartet in een enscenering van Jorinde Keesmaat vol elegante symboliek.’

 

Londen iets te ver? We spelen the World’s Wife ook tijdens het What you See Festival op 18 november 2023 in Utrecht en 11 januari 2024 in Muziekgebouw Amsterdam.