Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
15.11.21
Bartók Bound vol. 2

Als vervolg op ons album Bartók Bound, Vol. 1 (2019) waar strijkkwartetten 1, 2 en 4 van de Hongaarse componist Béla Bartók op te horen zijn, verschijnt nu Bartók Bound, Vol. 2 met de strijkkwartetten 3, 5 en 6. Ons nieuwe album werd op 12 november door Channel Classics Records wereldwijd uitgebracht als cd, stream en download.

 

Alweer vijf jaar geleden verklaarden we onszelf Bartók Bound. Daarmee verbonden we ons voor onbepaalde tijd aan de geest en de muziek van een bijzondere, ijverige, koppige Hongaar. Bartók vraagt het uiterste van een speler: duizelingwekkende techniek, ritmische precisie en een grote overgave en gedrevenheid om zijn muziek over het voetlicht te brengen. Het geeft een enorme voldoening het universum dat hij heeft gecreëerd je eigen te kunnen maken. We kennen zijn taal nu door en door.

De cd kreeg een aantal mooie recensies:

 

‘Het Nederlandse Ragazze Quartet weet raad met Bartók: van blozend tot ijzig en droef’

*****Volkskrant

 

‘Met Bartók Bound Vol. 2 is de berg beklommen, de top bereikt, en het uitzicht is nog indrukwekkender dan je had durven verwachten. De muziek van Bartók, de grootste en invloedrijkste Hongaarse componist van de vorige eeuw, heeft door meer dan het uiterste van de musici te vragen het Ragazze Quartet naar een nieuw niveau getild.’

Parool

 

In reviewing the first volume of Bartók quartets featuring these Dutch-based players I affirmed that ‘the Ragazze Quartet certainly cut the mustard. If Vol. 2 is as good as this, there’ll be cause to celebrate’ (7/19). Happily, I can suggest you raise a glass to this second volume, which is, if anything, even finer than the first.

Gramophone