Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Bartók Pubquiz
Koop de muziek
Over dit programma
Koop de muziek
VR 20 SEP, 17:30
September Me Festival, Amersfoort / NL
Bartók Pubquiz

Ragazze Quartet heeft een heuse pubquiz in petto voor de vrijdagmiddagborrelaars op het September Me Festival! De foyer van Flint wordt omgetoverd tot een gezellige pub waar quizmaster Jim Glerum zijn vragen afvuurt op de Bartók kenner én de nieuwsgierige leek.

 

Geïllustreerd met luisterrijke en tot de verbeelding sprekende muzikale voorbeelden door Ragazze Quartet, neemt Jim je mee terug naar de tijd van componist Béla Bartók (1881 – 1945). Zo wordt de op het eerste gehoor ingewikkeld klinkende muziek van deze meester onder het genot van een biertje (of twee) net zo gemakkelijk in het gehoor liggend als de jingle van je favoriete wasmiddel of een hit van Beyoncé.

 

De muziek blijft niet enkel anekdotisch: de Ragazze zullen het hele vijfde strijkkwartet van Bartók ten gehore brengen. Tegen die tijd kunnen alle quizzers lezen en schrijven met de muziek van Bartók, en wordt het een feest van herkenning.

Ragazze verklaart zich de komende jaren Bartók Bound.
We verdiepen ons grondig in zijn muziek en brengen zijn kwartetten op allerlei verschillende manieren, in allerlei verschillende programma’s aan het licht. Dit album is het eerste deel van alles zes strijkkwartetten van Bela Bartók.

test