Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
26.05.19
Onze nieuwe cd Bartók Bound is uit!

Wij hebben het altijd heerlijk en opwindend gevonden om Béla Bartók te spelen. Alles zit erin; mysterieuze bijna thrillerachtige spanning, liefdevolle lyriek, warme strijkersklanken, bijna onmogelijke technieken die elke strijker uitdagen om zijn instrument opnieuw te leren kennen en een opzwepende ritmiek, die best afkomstig zou kunnen zijn van Karpatische volksdansen. Na jarenlange fascinatie voor zijn muziek hebben we besloten om alle zes strijkkwartetten op te nemen. We verklaren onszelf de komende jaren Bartók Bound.

 

We verdiepen ons grondig in zijn muziek en brengen zijn kwartetten op allerlei verschillende manieren, in allerlei verschillende programma’s aan het licht. Voor jong en oud, in een pub of op het doek en natuurlijk in de concertzalen. Deze CD is daar de eerste weerslag van. We willen een lans breken voor Béla Bartók, wiens geluid wat ons betreft niet vaak genoeg gehoord kan worden!