Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
22.10.20

De Young Ambassadors Ragazze is een enthousiaste groep van kunst-, cultuur- en muziekliefhebbers (18-25 jaar) die hun mening durven te geven, ondernemend zijn en zich betrokken voelen bij Ragazze Quartet.

 

De ambassadors tippen elke maand een concert, voorstelling of een andere culturele must-see op onze website. Deze tips zijn niet alleen verfrissend voor het kwartet, maar ook voor jonge muziekavonturiers of klassieke oren die benieuwd zijn naar een ander geluid.

 

Suzanne tipt:

Trembling Landscapes: between reality and fiction

 

“In het EYE filmmuseum is (tot eind januari) een tentoonstelling te zien over het ‘Midden-Oosten’, waarin kunstenaars van verschillende nationaliteiten kolonialisme benaderen vanuit landschappen. Welke schade heeft kolonialisme aangericht op een landschap en welke schoonheden zijn eruit voort gekomen? De lezingen, documentaires en films bevragen de relatie tussen het ‘Westen’ en het ‘Midden-Oosten’ (en waarom deze begrippen problematisch zijn). Waarom vinden we zoveel stereotypen terug in de westerse media?”

 

Tentoonstelling
EYE filmmuseum, Amsterdam
19 sep 2020 – 3 jan 2021

 

 

 

Suzanne Weijland (21)

 

Suzanne studeert Muziekwetenschap in Amsterdam, gaat graag naar moderne of experimentele concerten, naar filmklassiekers en moderne kunsttentoonstellingen. Haar favoriete concert is een stuk dat ze nog nooit gehoord heeft.