Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
02.03.23
Bloedstollend mooie muziek in Basis

De landelijke toernee van Basis start 4 maart in Vijfhuizen.

 

Basis is een puur strijkkwartetprogramma vol bloedstollend mooie muziek. Basis is ook een heel persoonlijk programma. We spelen twee stukken die betekenisvol zijn geweest aan het begin van onze bijna twintigjarige carrière als strijkkwartet: Het Lentekwartet van Mozart dat we tijdens onze studie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie bestudeerden en Schuberts Der Tod und das Mädchen dat op onze debuutplaat bij label Channel Classics staat. Beluister het album op Spotify! Daarnaast spelen we een voor ons nieuw werk van Jörg Widmann.

 

Verhalen en anekdotes uit verleden en heden en ideeën over de toekomst verbinden de verschillende kwartetten en bieden een kijkje achter de schermen van een professioneel strijkkwartet in de 21ste eeuw. Koos Terpstra heeft deze verhalen met ons verzameld en goot ze in een goedlopend script.

 

foto: Studio Matusiak | Paulina Matusiak & Eddy Wenting