Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
05.10.23
Aftermovie September Me 2023

Met voldoening kijken we terug op een geweldig weekend (21 – 24 september): de zevende editie van September Me -zoals ieder jaar met Flint Amersfoort als bruisend festivalhart- was een groot succes. Niet in de laatste plaats door onze sympathieke Artist in Focus van dit jaar; de Syrische klarinettist, componist en begenadigd verteller Kinan Azmeh. De Volkskrant schreef:

 

“In een improvisatie bewees hij zich als een man van de fluwelen klank, een specialist ook van de kwarttoon, het mysterieuze universum tussen witte en zwarte toetsen waarin muziek uit Syrië en omstreken uitblinkt.”

 

Kinan deelde in het openingsconcert het podium met artistiek leider Ragazze Quartet en het Amersfoorts Jeugd Orkest. Later in het weekend nodigde hij drie muzikale vrienden uit voor een avond vol improvisatie, speelde hij mee met Slagwerk Den Haag, en verzorgde het dinerconcert op zaterdagavond. Het thema van het festival dit jaar was Nieuwe Wegen, en de diverse programma’s en artiesten reflecteerden dat.

 

Bekijk hier links de aftermovie!

Lees hier het hele verslag.