Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
09.11.22
Kleine tournee They Have Waited Long Enough

Van 7 t/m 12 november spelen we een kleine tournee met het bijzondere programma They Have Waited Long Enough, met sopraan Katharine Dain en drie solo-instrumenten: klarinet, duduk en qanun. Kom langs in Utrecht, Den Bosch of Londen!

 

Drie componistes geven stem aan drie mythische vrouwen die nu – eindelijk eens – hún verhaal mogen vertellen.Annelies van Parys, Aftab Darvishi en Calliope Tsoupaki componeerden nieuwe, hedendaagse klanken voor drie vrouwen die veel te lang in de marges van de grote Griekse mythes hebben staan wachten. Ze kleuren hun verhalen in met nieuw licht, nieuwe nuance en nieuwe slagkracht. Is Medea een wraakzuchtig monster of een moeder verteerd door compassie? Is Circe een kwaadaardige heks of een heldin vol grootse menselijkheid? En wat met dat zogenaamd weerloze wachten van Penelope?

 

Schrijfster Gaea Schoeters zoekt naar woorden die deze vrouwen recht doen: ontroerend én bevrijdend. Sopraan Katharine Dain zingt hen tot leven. Drie kleurrijke solisten gaan een intense dialoog aan op karinet, duduk en qanun.