Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
19.10.20

Het zit erop; de vierde editie van ons kamermuziekfestival September Me – de corona-editie. Wat zijn we blij dat we in het voorjaar hebben besloten om het erop te wagen om een aangepaste, veilige editie van het festival te organiseren! Het was een spannende aanloop met veel onzekerheden, maar we kijken terug op een mooi weekend met een afwisselend programma, prachtige aankleding en heerlijk eten.

 

Met het thema In de Geheime Tuin wilden we ons laten inspireren door de natuur, onze fantasie de vrije loop laten en verdwalen in een paradijselijke omgeving. We presenteerden het werk van componisten, musici en kunstenaars die met een creatieve benadering reflecteren op actuele thema’s als de relatie met de natuur, klimaatverandering en duurzaamheid.

 

Caroline Shaw, de eerste ‘Composer in Residence’ van September Me kon helaas fysiek niet aanwezig zijn, maar ze opende wel het festival samen met het Amerikaans Attacca Quartet, met een ontroerende Engelse versie van het liedje ‘Lente Me’ van Toon Hermans, het lijflied van September Me. Daarna speelde Ragazze Quartet onder andere haar nieuwe stuk ‘The Evergreen’. Carolines muziek en stem klonken ook in de speciale podcastwandeling, die we samen met podcastmaker Botte Jellema hebben gemaakt.

 

Daarnaast waren we bijzonder blij met onze line-up van dit jaar: Liza Ferschtman, het Amersfoorts Jeugdorkest, Tin Men and the Telephone, Pynarello en Theater Rotterdam, SOIL muziektheater, Ernst Reijseger, Neco Novellas en Magda Mendez. Flint was omgetoverd tot een weelderige festivaltuin, waar coronaproof geluisterd en gegeten kon worden.

 

NRC schreef “Het is September Me gelukt niet aan te voelen als een ‘aanpassing aan de omstandigheden’. Een compleet programma en (ietwat verbazend) goedgevulde zalen gaven even het oude concertgevoel terug.”

 

Dit hadden we nooit voor elkaar kunnen krijgen zonder de geweldige inzet van Flint, onze vrijwilligers en de financiële steun van fondsen, bedrijven en de Vrienden van September Me. Hoe de ontwikkelingen ook mogen zijn, we hopen jullie volgend jaar allemaal weer te zien bij September Me 2021 van 23 t/m 26 september in Flint Amersfoort!