Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
15.03.22
Spraakmakers tour van 22 t/m 27 maart door heel Nederland

Volgende week toert Spraakmakers door Nederland. Spraakmakers is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. Ze verbindt de stem van bekende meestervertellers Pierre Bokma, Jade Olieberg en Ramsey Nasr met de muziek van drieNederlandse ensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling.

 

Wat heeft Schumann te maken met de intelligentie van bomen? Wat leert Hildegard Von Bingen ons over vrouwelijke autonomie? Wat heeft Haydn van doen met fair pay? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken.

 

Op elke Spraakmakers-avond krijg je drie verhalen te horen. In Fair Pay vertelt acteur Pierre Bokma aan de hand van Haydns Strijkkwartet opus 64 no. 5 ‘De Nachtegaal’, een verhaal over gelijkwaardige beloning, over de waardering van talent en kunst én over de waarde van de musici waar je op dat moment naar luistert.

 

Hiernaast treden Holland Baroque met Jade Olieberg en Calefax rietkwintet met Ramsey Nasr op. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent. Te zien van 22 tot en met 27 maart in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Enschede en Eindhoven.