Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Spraakmakers
Over dit programma
Scroll voor meer
DI 22 MRT, 19:30u
Flint / Amersfoort / NL
WO 23 MRT, 19:30u
Concertgebouw / Amsterdam / NL
DO 24 MRT, 19:30u
Musis / Arnhem / NL
VR 25 MRT, 19:30u
Amare / Den Haag / NL
ZA 26 MRT, 19:30u
Wilminktheater / Enschede / NL
ZO 27 MRT, 14:15u
Muziekgebouw / Eindhoven / NL
Pierre Bokma, Ragazze Quartet, Ramsey Nasr, Calefax en meer

Wat heeft Schumann te maken met de intelligentie van bomen? Wat leert Hildegard Von Bingen ons over vrouwelijke autonomie? Wat heeft Haydn van doen met fair pay? Wat op het eerste gezicht onverenigbaar lijkt, blijkt toch met elkaar te maken.

 

SPRAAKMAKERS is een gloednieuwe reizende concertreeks die klassieke muziek combineert met verhalen van nu. SPRAAKMAKERS verbindt de stem van bekende meestervertellers Pierre Bokma, Jade Olieberg en Ramsey Nasr met de muziek van Nederlandse topensembles. Samen smeden zij prikkelende verhalen over de wereld van vandaag en bijpassende klassieke muziekwerken tot één nieuwe vertelling. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als een theatraal muziekverhaal. De Vlaamse theatermaker Lucas De Man is flamboyant gastheer en het publiek tijdens een theatrale avond die vele verrassingen kent.

 

SPRAAKMAKERS is voor iedereen die het verhaal en de betekenis zoekt in klassieke muziek.Prikkelende of vermakelijke verhalen over actuele thema’s − denk aan fair pay, de vierde feministische golf of de intelligentie van bomen  – combineert SPRAAKMAKERS met klassieke muziekwerken die hier net zo goed over gaan. Nederlandse topacteurs voegen hun stem als extra verhaallijn toe aan de muziek en verbinden zo het werk met het hier en nu. Het verhaal voedt de muziek en de muziek het verhaal. Zo laat SPRAAKMAKERS muziek van lang geleden opnieuw relevant klinken in de wereld van nu.

 

Programma onder andere

Fair Pay – Pierre Bokma & Ragazze Quartet

Bryce Dessner Le Bois
Joseph Haydn Strijkkwartet op. 64, nr.5 ‘The Lark’

 

Feminisme fatale – Jade Olieberg, Holland Baroque & Bastarda Trio

werken van Hildegard von Bingen, Palestrina en Steenbrink en improvisaties op Middeleeuwse muziek

 

Wood wide web – Ramsey Nasr & Calefax

Jean-Philippe Rameau Le rapelle des oiseaux
Robert Schumann Waldszenen

 

SPRAAKMAKERS is een initiatief van Johan Idema, in samenwerking met Frank Veenstra.