Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
September Me
Over dit programma
VR 18 SEP, v.a. 19:00
Flint, Amersfoort / NL
ZA 19 SEP, v.a. 11:00
Flint, Amersfoort / NL
ZO 20 SEP, v.a. 11:00
Flint, Amersfoort / NL
DO 23 SEP, 21:00u
Openingsconcert 'Helden' | Flint, Amersfoort / NL
ZA 25 SEP, 11:00u
Krijg de Kleure (4+ première) | Flint, Amersfoort / NL
ZO 26 SEP, 14:00u
So You Think You Can Write a Strijkkwartet!? | Sint Aegtenkapel, Amersfoort / NL
ZO 26 SEP, 15:30u
So You Think You Can Write a Strijkkwartet!? | Sint Aegtenkapel, Amersfoort / NL
ZO 26 SEP, 19:00u
Dinerconcert 'Helden' | Flint, Amersfoort / NL
Jaarlijks kleurrijk muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers in Amersfoort onder de artistieke leiding van Ragazze

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Tijdens deze jubileumeditie stelt artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

 

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

 

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

 

Met in 2021 o.a. Orkater – Meral Polat Trio – Garth Knox / Composer in Focus – Ragazze Quartet – Cello Octet Amsterdam – Touki Delphine – Thomas Oliemans – Amber Docters van Leeuwen – Neo-fanfare 9×13 – Quirine Viersen, Thomas Beijer, Isabel Charisius, Luc-Marie Aguera & Nurit Stark – Sanem Kalfa & George Dumitriu – Pieter van Loenen met o.a. Hanneke Last

 

Meer info en kaarten: www.september-me.nl