Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
05.04.23
Kronos' 50 for the Future weekend - za 6 + zo 7 mei 2023

We spelen 11 nieuwe composities van 10 verschillende componisten tijdens 1 weekend. Ja, we vinden het zelf ook wat veel, maar we kijken enorm uit naar dit bijzondere weekend!

 

In het kort: Kronos Quartet vroeg 50 componisten van over de hele wereld een strijkkwartet te componeren. Deze composities zijn samengebracht in 50 for the Future: The Kronos Learning Repertoire. Bedoeld om jonge amateur- en beginnende professionele strijkkwartetten te begeleiden bij het ontwikkelen en aanscherpen van de vaardigheden die nodig zijn voor de uitvoering van 21e eeuws repertoire.

 

Line-up strijkkwartetten: Kronos Quartet – Ragazze Quartet – Attacca Quartet – Ruysdael Kwartet – PUBLIQuartet – Matangi Quartet – Belinfante Quartet – Signum Quartett – ADAM Quartet – Animato Kwartet – Leerorkest quartets – Sweelinck Academie

 


We zijn vereerd dat we in samenwerking met Kronos Quartet, Strijkkwartet Biënnale Amsterdam en Muziekgebouw het Kronos’ 50 For the Future weekend in Amsterdam kunnen organiseren. Alle 50 werken zullen in 1 weekend worden gespeeld, door 10 verschillende strijkkwartetten, waaronder het Kronos Quartet en wij zelf natuurlijk. Naast de concerten zijn er workshops, een masterclass, talks en panels, speed dates voor compositiestudenten, leerorkestkwartetten die les krijgen en zijn een aantal van de 50 componisten zelf ook aanwezig.

Na dit weekend ben je klaar voor de toekomst.