Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
18.01.21

Op 8 maart (Internationale Vrouwendag) verschijnt de eerste aflevering van de podcast Eva; een gesproken opera en muzikaal luisterboek ineen, gebaseerd op de gelijknamige openhartige roman van Carry van Bruggen. Eva is een productie van operaregisseur Sjaron Minailo, bekend door zijn genre-overschrijdend muziektheater in samenwerking met schrijfster en librettist Gaea Schoeters, componist Annelies Van Parys en onszelf, Ragazze Quartet.

 

Het literaire werk Eva van Carry van Bruggen, dat bij het uitbrengen in 1927 veel opzien baarde en tijdens de tweede feministische golf in de jaren zeventig werd herontdekt, vormt de poëtische basis voor een achtdelige gesproken opera podcast. De luisteraar wordt op muzikaal dramatische wijze meegenomen in het verhaal van Eva. Een streaming of consiousness portret over de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland. Het verhaal toont haar zoektocht naar de balans tussen de vrouw die haar omgeving wil dat ze is en de vrouw die ze zelf wil zijn.

 

De podcastserie is gebaseerd op de unieke persoonlijke interpretaties van actrices Claron McFadden, Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Jade Olieberg, Mira Helmer, Nastaran Razavi Khorasani, Funda Müjde en Stefanie Janssen. De met de monologen verweven muziekcompositie worden vertolkt door ons. De luisteraar wordt meegenomen naar de atmosferische binnenwereld van Eva, als ware het een wandeling in het onderbewustzijn.

 

De podcast Eva is vanaf 8 maart te beluisteren op verschillende podcast-kanalen en de website carryvanbruggen.nl. De lancering vindt plaats in het kader van de Internationale Vrouwendag in de vorm van een live event in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam.

 

Meer informatie op www.carryvanbruggen.nl