Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
08.03.21

Vandaag op Internationale Vrouwendag lanceren we de gesproken opera podcast EVA naar het gelijknamige boek van Carry van Bruggen. Carry van Bruggen was een schrijver waarvan het werk een impliciete aanklacht was tegen de achterstelling van de vrouw. Ze legde nadruk op het belang van “anders zijn” en in het literaire werk EVA (1927) toont ze de geestelijke en seksuele ontplooiing van een jonge Joodse vrouw in het conservatieve Nederland.

 

In de podcast wordt het verhaal van EVA verteld door actrices Claron McFadden, Helen Kamperveen, Leny Breederveld, Jade Olieberg, Mira Helmer, Nastaran Razawi Khorasani, Funda Müjde en Stefanie Janssen. De monologen, geschreven door librettiste Gaea Schoeters, zijn verweven met een muziekcompositie van Annelies van Parys vertolkt door Ragazze Quartet. Een gesproken opera en luisterboek ineen van Studio Minailo. Luister nu op jouw favoriete podcast kanaal of www.carryvanbruggen.nl.

 

Luister hier aflevering 1: De Nieuwe Eeuw / stem van Leny Breederveld.