Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Zeven Laatste Woorden
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
Scroll voor meer
ZO 14 APR, 15:00
Theater de Stoomfabriek, Dalfsen / NL
DO 18 APR, 20:00
Kasteel Dussen / NL
VR 19 APR, 20:15
Muziekgebouw aan 't IJ, Amsterdam / NL
ZA 28 MRT, 20.00
Wilminktheater, Enschede / NL / CANCELLED
Ragazze Quartet en Paul van Tongeren verbinden Haydns muzikale lijdensverhaal met actuele thema’s.

Ragazze Quartet presenteert samen met filosoof Paul van Tongeren een actuele versie van de ‘Sieben letzen Worte’ van Joseph Haydn. Moeiteloos koppelt Van Tongeren de woorden van het evangelie aan hedendaagse vraagstukken en gebeurtenissen als de vluchtelingencrisis, de discussie over het voltooid leven of zelfs de laatste woorden van Apple-oprichter Steve Jobs. Een donderpreek wordt het zeker niet: net als Haydns muziek zoekt Van Tongeren in zijn teksten naar hoop, schoonheid en lichtheid.

Paul van Tongeren
Paul van Tongeren (1950) was tot zijn emeritaat hoogleraar wijsgerige ethiek aan de Radboud Universiteit Nijmegen en buitengewoon hoogleraar ethiek aan de KU Leuven. In 2013 won hij de Socratesbeker voor het meest prikkelende filosofieboek van dat jaar: Leven is een kunst.