Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
In samenwerking met
Black Angels
In de media
Over dit programma
In samenwerking met
In de media
Scroll voor meer
VR 05 OKT, 20:30
CC Amstel, Amsterdam / NL
WO 10 OKT, 20:30
Festival 20/21, Leuven / BE
ZA 13 OKT, 20:30
Korzo, Den Haag / NL
WO 31 OKT, 20:00
Schouwburg Hengelo / NL
MA 18 MRT, 22:00
Klara Festival, Brussel / BE
ZO 08 MRT, 15:30
Schouwburg Venray / NL
WO 18 MRT, 20.30
Zwolse Theaters, Zwolle / NL / CANCELLED
Muziek en video komen
in Black Angels op gelijkwaardige wijze samen.

In een tijd waarin oorlog en de dreiging van terrorisme grote invloed hebben op onze politiek en samenleving, presenteren Ragazze Quartet en videocollectief 33 1/3 het concertprogramma Black Angels. Ragazze en 33 1/3 beogen – zonder hierbij een politiek standpunt in te nemen –  het systeem áchter de terreur te doorgronden. Met werken van Benjamin Britten, George Crumb en Arvo Pärt worden de verschillende stadia van opbouw, destructie en verzoening getoond.

Repertoire
Benjamin Britten
Strijkkwartet no.1 op.25 in D groot
George Crumb
Black Angels
Arvo Pärt
And One of the Pharisees
Videocollective 33 ⅓
33 ⅓ Collective is een in Zwolle gevestigd kunstenaarsplatform. Het werd opgericht in 2008 door Jules van Hulst, Douwe Dijkstra en Coen Huisman, die elkaar leerden kennen tijdens hun studie aan de kunstacademie. 33 1/3 creëert virtuele, meerlagige en multimedia installaties die constant veranderen en een eigen verhaal vertellen.
Nederlands Kamerkoor
Het Nederlands Kamerkoor (NKK) behoort al 80 jaar tot de wereldtop. Het staat vanaf het prille begin bekend om zijn avontuurlijke en vernieuwende koers: met het uitzetten van opdrachten aan grote componisten en jong talent, met de ontwikkeling van nieuwe vormen, en met spannende samenwerkingen. Drie zangers van het NKK werken mee aan deze productie 'Black Angels'
“In ‘Black Angels’, een werk voor elektronisch versterkt strijkkwartet waarin ook gongs en een glasharp tot klinken worden gebracht. Het is misschien wel een van Crumbs beste composites, en typisch een uitdaging voor het Ragazze Quartet dat voor de duvel niet bang is.”
Trouw ****