Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
01.07.22
I'm (not) Every Woman op Over t IJ en Wonderfeel

Vlak voor de zomer gaan we in première met de nieuwe voorstelling I’m (not) Every Woman. Samen met de Theaterstraat, spoken word artiest Rachel Rumai Diaz en sopraan Aylin Sezer brengen we een gesproken en gezongen ode aan de vrouw van wie de stem te weinig gehoord wordt. I’m (not) Every Woman speelt volgende week op het Over ’t IJ festival in Amsterdam en op Wonderfeel.

 

I’m (not) Every Woman is een muzikale vertelling over zusterschap (ook voor broeders en andere kameraden). We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van safe spaces, naar een ritselende revolutie die aanzwelt door de hele stad.De nieuwe muziek van de Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse als oosterse muziektraditie. Haar werk is verstild en atmosferisch met verschillende klankkleuren en nuances. De sprekende teksten zijn van de hand van Rachel Rumai Diaz.

Muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’ vormen de inspiratie voor deze muzikale vertelling.

 

Gemist? In januari 2023 volgt een theatertour.

 

Regie Rianne Meboer / Anouke de Groot

Dramaturgie Arthur Kneepkens

Tekst Rachel Rumai Diaz

Composities Aftab Darvishi

Uitvoerenden Rachel Rumai Diaz – Spoken word , Aylin Sezer – Sopraan, Ragazze Quartet