Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Scroll voor meer
28.09.20

Met Festivals for Compassion tonen Europese festivals hun hart vol compassie en solidariteit met iedereen die op welke manier dan ook geraakt is door Corona en uiten dat in het delen van een speciaal geschreven solo-compositie (Thin Air) van de Grieks-Nederlandse componist Calliope Tsoupaki.

Elk festival kiest zijn eigen artiest(en) en instrument(en). Het stuk heeft op 20 juni zijn première op het Nederlandse radiostation NPO Radio 4 beleefd, het Vlaamse Klara nam een dag later het stokje over. Daarna is het werk als in een compassie-estafette van festival tot festival kriskras door Europa gaan reizen en worden de verschillende uitvoeringen digitaal gedeeld.

Tijdens September Me 2020 heeft Ragazze Quartet (artistiek leider van het festival) het estafettestokje overgenomen en ‘Thin Air’ gespeeld tijdens de twee dinerconcerten op zaterdag 19 september in Flint.

compositie Thin Air – Calliope Tsoupaki
arrangement
 Jeanita Vriens-van Tongeren
video Seppe Ovink / Pavlov Films
geluid Koen Keevel
foto Nichon Glerum