Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
I’m Every Woman
Over dit programma
Muzikale verhalen uit vrouwengemeenschappen

‘I’m Every Woman’ wordt een muziektheatervoorstelling voor strijkkwartet, slagwerk, spoken word artist en zangeres, die uiting geeft aan de kracht, emoties en levensvragen van vrouwen en vrouwengemeenschappen. De muziek wordt geschreven door Afab Darvishi, de teksten door Rachel Rumai Diaz.

 

De voorstelling gaat in juni 2022 in première op Over het IJ Festival Amsterdam en zal daarna door het land touren.

 

Zes vrouwelijke artiesten brengen in ‘I’m Every Woman’ een gezongen en gesproken ode aan de vrouw waarvan de stem te weinig gehoord wordt, voortgestuwd door het dynamische spel van Ragazze Quartet dat geen klankkleur schuwt om de juiste toon te treffen.

 

De voorstelling vindt zijn vertrekpunt in de muzikale inspiratie, verhalen en ervaringen van vrouwengemeenschappen ‘aan de rand van de stad, in het hart van de samenleving’. We maken een reis van de harmonische kracht van zusterschap, langs de soms pijnlijke noodzaak van het bestaan van deze safe spaces, naar een clash van onbegrip en verschillen.

 

De verschillende verschijningsvormen van ‘all female communities’ komen tot hun recht in het poëtische, ritmische, sensuele en activistische spoken word-werk van Rachel Rumai Diaz.

 

“Als schrijver en performance artiest zet ik me in om op het podium ruimte te maken voor verborgen verhalen en ongehoorde stemmen, in het bijzonder vrouwen van kleur en LHBTIQ+ vrouwen. Dit project zie ik als een mooie kans om niet alleen de verhalen van deze vrouwen te vertellen, maar ook om een ode te brengen aan de vele vormen en gezichten van de vrouw.” – Rachel Rumai Diaz

 

De nieuwe muziek van Aftab Darvishi vertegenwoordigt zowel de westerse traditie als muziek uit niet-westerse culturen. Haar werk is verstild en atmosferisch met een tal van verschillende klankkleuren en kleine nuances.

 

De beeldende regie van Rianne Meboer, waarin ruimte is voor lichtheid en humor, onderkent de waarde van sisterhood.

 

Foto: Nichon Glerum.
Van links naar rechts: Annemijn Bergkotte, Rebecca Wise, Jeanita Vriens, Rachel Rumai Diaz, Rianne Meboer, Aftab Darvishi, Rosa Arnold

Credits
Regie
Rianne Meboer (Theaterstraat)
Dramaturgie
Arthur Kneepkens (Theaterstraat)
Composities
Aftab Darvishi
Spoken word
Rachel Rumai Diaz
Zang
Lilian Farahani
Viool
Rosa Arnold, Jeanita Vriens (Ragazze Quartet)
Altviool
Annemijn Bergkotte (Ragazze Quartet)
Cello
Rebecca Wise (Ragazze Quartet)
Slagwerk
Ragazze Quartet
Productie en marketing
Ragazze Quartet, Theaterstraat