Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
The World’s Wife
Over dit programma
ZO 21 NOV, 16:00u
Theater Kikker / Utrecht / NL
Kameropera met bariton Lucia Lucas en Ragazze Quartet

The World’s Wife is een door Ragazze Quartet geproduceerde opera van de Britse componist Tom Green en librettist/dichteres Carol Ann Duffy.

 

Ragazze Quartet deelt vanaf 2023 het podium met transgender operazangeres Lucia Lucas én looping stations.

 

De kameropera wordt geregisseerd door Jorinde Keesmaat. The World’s Wife, een gedichtenbundel van Carol Ann Duffy (Dichteres des Vaderlands van het Verenigd Koninkrijk) reflecteert op verhalen, historische gebeurtenissen en mythes over beroemde mannen, verteld vanuit het perspectief van de vrouw áchter de man. Tom Green gebruikt voor zijn composities een aantal van deze gedichten en muzikaal materiaal van vrouwelijke componisten die onterecht worden genegeerd, zoals Clara Schumann en Barbara Strozzi.

 

In The World’s Wife krijgen elf vrouwelijke hoofdpersonen een muzikale stem en gaan met elkaar in dialoog. Rising star Lucia Lucas belichaamt met haar helden-bariton en hoge kopstem alle personages. Als ze zingt, is het dan de vrouw die we horen, of eigenlijk de man die via de vrouw spreekt?

Credits
Componist
Tom Green
Librettist
Carol Ann Duffy
Regisseur
Jorinde Keesmaat
Dramaturg
Lalina Goddard
Decor
Sammy van den Heuvel
Kostuums
Sasja Strengholt
Geluid
Koen Keevel
Visagie
Radna Berendsen
Productie
Ragazze Quartet, What You See Festival
Marketing
Ragazze Quartet
Bariton
Lucia Lucas
Viool
Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
Altviool
Annemijn Bergkotte
Cello
Amber Docters van Leeuwen of Rebecca Wise