Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
SIN-EATER
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
Scroll voor meer
ZA 14 OKT, 20:00u
Penn Live Arts / Philadelphia / USA
ZO 15 OKT, 15:00u
Penn Live Arts / Philadelphia / USA
ZO 15 OKT, 19:00u
Penn Live Arts / Philadelphia / USA
DO 09 NOV, 20:15u
Muziekgebouw / Amsterdam / NL
Zinnenprikkelend muziektheater over de relatie tussen eten en macht

De èèn z’n dood is de ander z’n brood. Een eeuwenoud thema, maar wie zijn degenen die vandaag de dag voor ons moeten lijden? Zijn dit amulancemedewerkers, brandweermannen of prostituees? SIN-EATER dwingt ons na te denken over de machtsverschillen waarmee we elke dag leven, zo gewoon dat we ze niet meer zien.

 

Deze internationale coproductie brengt verschillende bevlogen topmakers samen. De met prijzen overladen David T. Little is ‘een van de meest fantasierijke componisten’ van dit moment (The New Yorker). De regie is in handen van de talentvolle Jorinde Keesmaat, die bekend is van o.a. Andriessens Anais Nin + Odysseus Women. Naast het Ragazze Quartet wordt de compositie uitgevoerd door het gerenommeerde Amerikaanse koor The Crossing uit Philadelphia, dat inmiddels drie Grammy’s won.

Credits
Concept & Libretto
Jorinde Keesmaat & David T Little
Regie
Jorinde Keesmaat
Compositie
David T Little
Koor
The Crossing
Violist
Rosa Arnold
Violist
Jeanita Vriens - Van Tongeren
Altviolist
Annemijn Bergkotte
Cellist
Rebecca Wise
Dramaturgie
Lalina Goddard
Decor & Kostuums
Afsoon Pajoutar
The Crossing
Het drievoudig Grammy- winnende koor uit Philadelphia onder leiding van Donald Nally dat zich toelegt op nieuwe muziek.
Jorinde Keesmaat
Jorinde Keesmaat heeft naam gemaakt als regisseur van experimenteel en immersief theater. Haar onverschrokken muzikale ontdekkingstochten brengt ze in 2023 naar het Muziekgebouw als onderdeel van het Muziekgebouw Productiehuis, waaraan ze als stage director in residence is verbonden.