Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Radio Rusland
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
Scroll voor meer
ZO 28 OKT, 11:30
In de Gloria, Asten / NL
DO 08 NOV, 18:45
Willem Twee (November Music), Den Bosch / NL
VR 23 NOV, 20:15
De Oosterpoort, Groningen / NL
DI 05 MRT, 14.00
Zaantheater, Zaandam / NL
ZO 12 JUL
Korzo, Den Haag / NL CANCELLED
Ragazze Quartet en acteur Noël S. Keulen nemen je een avondje mee de ether in.

Ragazze Quartet deelt in ‘Radio Rusland’ het podium met acteur Noël S. Keulen. Samen met componist Mayke Nas en schrijver Ilja Leonard Pfeijffer, nemen ze het publiek een avond mee de ether in. Er klinken Russische strijkkwartetten van Sjostakovitsj en Goebaidoelina, maar ook interviews, speeches, reclames en andere historische opnames waarin Stalin, Poetin, Zijlstra, Dijkhoff en menig ander de revue passeert. Én we zien een componist, die verstrikt raakt in een gepassioneerde woordenvloed.
Mayke Nas vervaardigde het raamwerk rondom de stukken, waarin ook de wereldpremière van haar nieuwe strijkkwartet ‘Etherkwartet nr. 9’ is ingebed.

Programma
Etherkwartet no. 9 (2017)
Mayke Nas
Strijkkwartet no.10
Shostakovitsj
Strijkkwartet no.1
Rachmaninov
Strijkkwartet no.2
Gubaidulina
Met dank aan
Mayke Nas - Componist de Vaderlands
Mayke Nas is Componist de Vaderlands. ZIj maakt graag muziek voor gelijkademende musici, bewegende stoelen, krassende krijtborden en openstaande bruggen. Zij prijst zich gelukkig te mogen werken met het Nieuw Ensemble, Asko|Schönberg, Slagwerk Den Haag, het Koninklijk Concertgebouw Orkest, Bl!ndman, de Neue Vocalsolisten, Eighth Blackbird, het Ragazze Quartet en andere muzikale tovenaars.
Ilja Leonard Pfeijffer
Ilja Leonard Pfeijffer schrijft romans, verhalen, gedichten, columns, essays, kritieken, theaterstukken en songteksten. Hij woont en werkt in Genua. In 2014 won hij de Libris literatuurprijs met zijn roman La Superba (2013).