Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Plant Bloom Sessions
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
Scroll voor meer
ZO 23 JUL, 17:00u
Wonderfeel / Graveland / NL
Aanstekelijke beats, surreële klanklandschappen en spoken word met Nynke Laverman

Na de ontkieming van Nynke Lavermans Plant in 2021 via een slow album release, een podcastreeks en twee theatertournees, vertakt Plant zich en komen nieuwe vormen en samenwerkingsverbanden tot bloei in de Plant Bloom Sessions.

 

Tijdens de preview op Wonderfeel en de première van de Plant Bloom Sessions op September Me deelt Nynke Laverman het podium met geluidskunstenaar Sytze Pruiksma en Ragazze Quartet.

 

De show met een bruisende live-set van extended versions van de Plant-songs is één grote trip, een cocktail van aanstekelijke beats, meeslepende strijkers, surreële klanklandschappen en spoken word.

 

Nynkes bezielde stem ,‘a leaf-blown shimmer of a voice’ volgens The Independent, trekt je met elke song een nieuwe wondere wereld in. De bevlogen strijkers van Ragazze Quartet spinnen een zinderend web van klanken en door de karakteristieke drums en synths in combinatie met uit vogelgeluiden gebouwde bird beats sta je regelmatig midden in het bos of op het Wad.

 

Plant Bloom Sessions is een reis die iedereen met een melancholisch-avontuurlijke aard en fans van o.a. Radiohead, Nils Frahm en Kae Tempest zeker zal aanspreken.

Credits
Zang & spoken word
Nynke Laverman
Drums, elektronica & bird beats
Sytze Pruiksma
Viool
Rosa Arnold & Jeanita Vriens-van Tongeren
Altviool
Annemijn Bergkotte
Cello
Rebecca Wise
Teksten
Nynke Laverman
Composities
Nynke Laverman & Sytze Pruiksma
Strijkersarrangementen
Sebastiaan Koolhoven
Geluid
Bo Bruijs
Lichtontwerp
Patrick Kramer
Nynke Laverman
Nynke Laverman is zangeres, songwriter, spoken word artist en ontdekkingsreiziger. Ze bevraagt het leven en spaart daarbij ook zichzelf niet. Ze schetst poëtische, surreële werelden met akoestische instrumenten, elektronische beats en aardse teksten. Haar liefde voor taal en doorleefde, ingetogen stemgeluid gidsen je fijnzinnig naar nieuwe gebieden in je verbeelding.
Sytze Pruiksma
Componist, muzikant, vogelaar Sytze Pruiksma studeerde slagwerk aan het Conservatorium in Amsterdam en was onder andere actief als slagwerker bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zijn werk als componist en muzikant kenmerkt zich door de nadruk op klankkleur en is veelal geïnspireerd op landschappen, natuur en vogels. Pruiksma werkt al sinds 2003 als producer samen met Nynke Laverman.