Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Intieme Brieven
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
Scroll voor meer
DI 28 JAN, 14:15
Muziekgebouw, Amsterdam / NL
ZO 01 MRT, 12:00
Première, Muziekgebouw, Eindhoven / NL
WO 04 MRT, 20:00
Theater a/h Vrijthof, Maastricht / NL
WO 11 MRT, 20:15
De Vereeniging, Nijmegen / NL
ZO 22 MRT, 15:00
Ruïnekerk, Bergen / NL / CANCELLED
ZO 29 MRT, 11:00
Muzenforum, Bloemendaal / NL / CANCELLED
MA 25 MEI
Operadagen, Rotterdam / NL CANCELLED
DI 03 NOV, 21.30u
Grand Theatre, Groningen
ZO 15 NOV, 16.00u
Verkadefabriek | November Music, Den Bosch / NL / CANCELLED
ZO 15 NOV, 20.00u
Verkadefabriek | November Music, Den Bosch / NL / CANCELLED
Theatraal concert rondom twee composities waarin liefdesbrieven centraal staan.

Ragazze Quartet deelt het podium met sopraan Claron McFadden voor een theatraal concert rondom liefdesbrieven. Nog altijd schrijven mensen brieven aan Julia, ooit in Verona de geliefde van Romeo. Deze en andere fictieve brieven waren de inspiratie voor Elvis Costello’s ’The Juliet Letters’. Deze brieven corresponderen prachtig met Janáceks tweede strijkkwartet.

De directe, rake nummers van ‘The Juliet Letters’ tonen talloze wegen om de intieme wereld van Janačeks strijkkwartet binnen te gaan; en vice versa plaatsen Janačeks noten deze muzikale brieven in een nieuw dramatisch spanningsveld. Intieme Brieven verbindt beide werken in een theatraal programma over smachten, vervulde en onvervulde liefde, herinneren en vergeten worden. Regie: Sjaron Minailo, tekst: Wout van Tongeren, lichtontwerp: Maarten Warmendam, techniek: Koen Keevel.

Repertoire
Elvis Costello & Brodsky kwartet -
The Juliet Letters
Janaček
Strijkkwartet no. 2 / Intieme Brieven
Mede mogelijk gemaakt door:
Claron McFadden - sopraan
De Amerikaanse sopraan Claron McFadden (1961) studeerde cum laude af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York en woont sinds 1984 in Nederland. Ze is bekend om haar zeer divers repertoire - gaande van barok tot hedendaagse muziek - en werkte samen met dirigenten zoals Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen and Sir Andrew Davies.
Sjaron Minailo - regie
Sjaron Minailo is een -uit Israël afkomstig- operaregisseur en performer die in Amsterdam woont en werkt. Na opleidingen theater en dramaturgie in Israël en aan de universiteit van Amsterdam, stichtte hij Studio Minailo, een laboratorium voor experimentele hedendaagse opera in Amsterdam. Minailo is gespecialiseerd in operacreaties buiten de reguliere operazalen en de conventies van opera en theater.
Wout van Tongeren - tekst
Wout van Tongeren (1982) studeerde onder andere dramaturgie en filosofie en is dramaturg bij Nationale Opera & Ballet. Daarbuiten werkte hij als dramaturg samen met verschillende Nederlandse (muziek-)theatergroepen zoals Silbersee, Orkater, Opera Zuid en Mugmetdegoudentand. Via Dr Script, een bureau voor scriptontwikkeling, is hij betrokken bij diverse theater- en film- en TV-producties.
Maarten Warmerdam
Maarten Warmerdam is een Nederlandse lichtontwerper. Hij studeerde in 2006 af aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Hij is als lichtontwerper in theater actief in disciplines als opera, toneel, muziektheater, moderne muziek en locatietheater.