Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Follow us
Intieme Brieven
Over dit programma
In samenwerking met
DI 28 JAN, 14:15
Muziekgebouw, Amsterdam / NL
ZO 01 MRT, 12:00
Muziekgebouw, Eindhoven / NL
WO 04 MRT, 20:00
Theater a/h Vrijthof, Maastricht / NL
WO 11 MRT, 20:15
De Vereeniging, Nijmegen / NL
ZO 29 MRT, 11:00
Muzenforum, Bloemendaal / NL
MA 25 MEI
Operadagen, Rotterdam / NL
Over dit programma
Theatraal concert rondom twee composities waarin liefdesbrieven centraal staan.
Ragazze Quartet deelt het podium met sopraan Claron McFadden voor een theatraal concert rondom liefdesbrieven. Nog altijd schrijven mensen brieven aan Julia, ooit in Verona de geliefde van Romeo. Elvis Costello zette ze op muziek. Deze brieven corresponderen prachtig met Janáčeks tweede strijkkwartet. 'Intieme Brieven' verbindt beide werken in een theatraal programma over een vorm van liefde die niet fysiek kan of mag worden en die haar kracht juist lijkt te putten uit de afstand tussen de minnaars. De directe, rake nummers van 'The Juliet Letters' tonen talloze wegen om de intieme wereld van Janačeks strijkkwartet binnen te gaan; en vice versa plaatsen Janačeks noten deze muzikale brieven in een nieuw dramatisch spanningsveld. De interactie tussen de vijf vrouwelijke musici op het toneel wordt langzaamaan een spiegelbeeld van de groeiende spanningen en complexiteiten in een liefdesrelatie die opkomt en ondergaat in brieven en berichtjes.
Repertoire
Elvis Costello & Brodsky kwartet -
The Juliet Letters
Janaček
Strijkkwartet no. 2 / Intieme Brieven
Mede mogelijk gemaakt door:
In samenwerking met
Claron McFadden
De Amerikaanse sopraan Claron McFadden (1961) studeerde cum laude af aan de Eastman School of Music in Rochester, New York en woont sinds 1984 in Nederland. Ze is bekend om haar zeer divers repertoire - gaande van barok tot hedendaagse muziek - en werkte samen met dirigenten zoals Sir John Eliot Gardiner, Frans Brüggen and Sir Andrew Davies.
Sjaron Minailo
Sjaron Minailo is een -uit Israël afkomstig- operaregisseur en performer die in Amsterdam woont en werkt. Na opleidingen theater en dramaturgie in Israël en aan de universiteit van Amsterdam, stichtte hij Studio Minailo, een laboratorium voor experimentele hedendaagse opera in Amsterdam. Minailo is gespecialiseerd in operacreaties buiten de reguliere operazalen en de conventies van opera en theater.