Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
In de Geheime Tuin
In samenwerking met
Over dit programma
In samenwerking met
DO 12 NOV, 12.00u
Azijnfabriek | November Music, Den Bosch / NL
DO 12 NOV, 13.15u
Azijnfabriek | November Music, Den Bosch / NL
In de Geheime Tuin

De componiste Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componiste ooit een Pullitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices. Speciaal voor het Ragazze Quartet schrijft zij een nieuw strijkkwartet, dat ze zelf omschrijft als haar ‘Climate Piece’. Niet geheel toevallig past dit in ‘In de Geheime Tuin’, een programma waarin oude en nieuwe muziek op magische wijze uit de grond ontspruiten en waarin de natuur resoneert in klank. Naast werk van Shaw speelt het Ragazze Quartet prachtige vierde strijkkwintet van W.A. Mozart met altvioliste Judith Wijzenbeek.

Repertoire
Caroline Shaw
The Evergreen (geschreven voor Ragazze Quartet)
Caroline Shaw
Plan & Elevation
Caroline Shaw
Limestone and Felt
Luciano Berio
Duos voor 2 violen
W.A. Mozart
Striijkkwintet in g mineur K.516
Caroline Shaw
Carolone Shaw
De componiste Caroline Shaw is hét Amerikaanse compositietalent van nu. Zelf tevens violiste, altvioliste en zangeres, won zij als jongste componiste ooit een Pullitzer Prize voor haar Partita for 8 Voices.
Judith Wijzenbeek
Judith Wijzenbeek
Nadat zij haar studie ‘cum Laude’ afrondde aan het Conservatorium van Amsterdam, waar zij studeerde bij Marjolein Dispa en Nobuko Imai, vervolgde Judith haar studie bij Tabea Zimmermann aan de Hochschule für Musik in Berlijn.

Sinds het afronden van haar studie heeft Judith zich ontwikkeld tot een veelzijdig musicus. Zij voelt zich thuis op het podium als soliste, als kamermusicus, als orkestmusicus en het geven van masterclasses als docente.