Ragazze Quartet
Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek.
Volg ons
Over dit programma
Duende
Over dit programma
Scroll voor meer
WO 26 OKT, 22:00u
Cello Biënnale / Muziekgebouw / Amsterdam / NL
De virtuoze Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe, Ragazze Quartet & Remco Menting

De virtuoze Zuid-Afrikaanse cellist Abel Selaocoe, Ragazze Quartet en percussionist Remco Menting spelen een divers programma met eigen muziek, Afrikaanse traditionals en werken van Vivaldi en Platti.

 

Abel Selaocoe denkt niet in hokjes: klassiek geschoold, maar met sterk doorklinkende Zuid-Afrikaanse roots laveert hij moeiteloos tussen genres en stijlen. Hij combineert improvisatie, zang en body percussion met westerse en niet-westerse muziek. Zijn vermogen om al deze tradities te verbinden klinkt door in Duende, een dialoog tussen Afrikaanse muziek en West-Europese barok. Meerdere eeuwen en een heel continent van elkaar verwijderd, maar met verrassend veel overeenkomsten. Ritmische drive en uitgesponnen melodieën wisselen elkaar af. De twee tradities flirten met elkaar en dagen elkaar uit. Duende is een viering van cross-culturele muzikale vreugde.

Abel Selaocoe
Qhawe, Ka Bohaleng, Zawose
Traditional lullaby uit Ghana
Little One Mine
Antonio Vivaldi
Concert voor strijkers RV156
Giovanni Benedetto Platti
Cello concert in D groot
concept
Ragazze Quartet
cello en zang
Abel Selaocoe
percussie
Remco Menting
viool
Rosa Arnold, Jeanita Vriens-van Tongeren
altviool
Annemijn Bergkotte
cello
Rebecca Wise