
Kate Moore is een internationaal geprezen componist. Haar werken worden onder andere uitgevoerd door Asko|Schönberg, Amsterdam Cello Octet, Bang on a Can, Icebreker, Slagwerk Den Haag, Ensemble Offspring, the Australian String Quartet, The Netherlands Radio Philharmonic Orchestra en het Groot Omroepkoor. In 2017 won Kate de prestigieuze Matthijs Vermeulenprijs voor haar compositie The Dam. In 2018 was zij festivalcomponist tijdens November Music en in seizoen In 2018/19 was zij, samen met het door haar opgerichte Herz Ensemble, composer in residence in het Muziekgebouw aan ’t IJ in de serie ‘Zielsverwanten’. In 2022 won zij de Gieskes-Strijbis Podiumsprijs.
Kate behaalde haar doctoraat aan de Sydney University Conservatorium of Music, haar master aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en haar bachelor in compositie en elektro-akoestische compositie de Australian National University in Canberra, waar zij ook de University Medal ontving. Kate ontving in het verleden de MacDowell Colony and Yaddo-beurs, de Tanglewood compositie beurs en de Civitella Ranieri beurs.

Mees Vervuurt (2000) is componist en regisseur, gevestigd in Amsterdam. Hij studeerde in 2022 af met een bachelordiploma in ‘Muziek & Performance Art’ en ‘Compositie’ aan het Conservatorium van Utrecht en in 2024 aan het Alternative Conservatoire in Londen. Mees’ werken zijn uitgevoerd op podia en festivals zoals het O. Festival, Muziekgebouw aan ’t IJ, het Tête-à-Tête Festival, de Philharmonie de Luxembourg, het Frascati Theater, November Music en het Gaudeamus Festival. Momenteel werkt Mees in de muziek-, performance- en theaterwereld in Nederland en daarbuiten, waar hij locatiegebonden muziekvoorstellingen creëert die zich bewegen tussen genres, rollen en disciplines. Zijn meest recente werken, A Myth for Piano (2024), VACUÜM (2023), STABAT MATER (2022) en Sometimes I Visualize Myself Back in the Belly of My Mother (2021), kenmerken zich door hun interdisciplinaire, ambigue karakter.
Mees creëert poëtische werelden waarin het publiek langzaam verdwijnt. In deze werelden dienen geluid, muziek, schilderkunstige beelden en beweging bijna sacrale ervaringen. Muziek en beweging vloeien in elkaar over en onthullen hoe onlosmakelijk ze met elkaar verbonden zijn. De ruimte ademt, en de stem en het lichaam worden onderdeel van de architectuur.

Jurjen Alkema is audiovisueel- en lichtontwerper, gespecialiseerd in videoprojectie. Zijn werk kenmerkt zich door het gebruik van videomapping en licht om een eigen visuele wereld te creëren in het theater of op locatie. Hij werkte als vormgever en als autonoom kunstenaar voor een groot aantal verschillende theaterproducties, festivals, concerten en musea. Recentelijk heeft hij projecten gedaan met Het Koninklijk Concertgebouworkest, harpist Remy van Kesteren, lichtfestival The Hague Highlights, Metropole Orkest, ASKO Ensemble, cabaretier Tim Fransen en Oranjewoud Festival.
Jurjen Alkema was tot 2021 hij onderdeel van het collectief Blauwe Uur, waarmee hij onder andere actief was voor Amsterdam Light Festival, Van Gogh Museum, Light night Leeds, Luminale Frankfurt en een groot aantal theater-, pop- en dancefestivals. De samenwerking met Helena Basilova heeft in het verleden al geleid tot programma’s voor De Hermitage, Oranjewoud Festival en het programma Crystalline, een visueel concert gebaseerd op spectrale muziek.